Demens

FRA PLEJEHJEM TIL TRIVSELSHJEM. Vil I med på rejsen?
Jeg mener, det betyder noget, hvad vi kalder de ældres sidste hjem for. 
Fordi ordet skaber, hvad det nævner , som Grundtvig sagde. 

Sådan kunne det komme til at se ud: Solskræntens Trivselshjem, Trivselshjemmet Absalonhus, Aktivitets- og trivselshjemmet Egebo.  

Mit fokus
Mit fokus er at styrke den del af omsorgen, der handler om den gode kontakt - hele det relationelle område, som sammen med det sundhedsfaglige udgør omsorgen.
Det sundhedsfaglige og den praktiske pleje bygger på og forudsætter etablering af den gode kontakt. 
Jeg viser med glæde videooptagelser af borgere, der begynder at samarbejde med personalet og udstråler glæde og overskud - blot efter nogle få ændringer af personalets relationelle tilgang.

Overskuelige metoder og viden
Fra mine uddannelser og fra mit arbejde som plejevikar under mine studier, som underviser på SOSU-skole, som kommunal demenskonsulent og som konsulent på Sundhedsstyrelsens Demensrejsehold er min "værktøjskasse" fyldt med  praksisnære metoder for kompetenceløft, som kan tilpasses den aktuelle medarbejdergruppe , ledere og pårørende. Jeg underviser b l. da. i en konkret, overskuelig og praksisnær metode med 7 elementer, som muliggør borgerens trivsel og samarbejdsglæde.
Sammen med den nødvendige og nyeste viden om hjerne og demens kan vi skabe et værdigt og glædesfyldt liv for borgerne.
Medarbejderne vil gerne gøre et godt stykke arbejde, gå glade hjem og glæde sig til næste dag. Men hvad og hvordan? Når medarbejderen har lært at bruge de 7 elementer og lærer at bruge begreber som kontakt-ø, perspektivskift, isbjerget m.m .bliver trivselsarbejdet konkret.

Min stærke side
Jeg får ofte følgende kommentar, når jeg har undervist eller afviklet projekter: Nå, vi troede, at vi fik en kedelig og tør konsulent med et fjernt forhold til ældreplejen.
Jeg får at vide, at jeg er god til at etablere en god, tryg og tillidsfuld kontakt med medarbejderne. Og at involveringen af medarbejderne og praktiske øvelser er vigtig for læring og forandring.
Som indledning til et forløb, er jeg klar til nænsomt at aflive dominerende og fasttømrede "sandheder" i dialog med medarbejderne. Sandheder, der kan blokere for læring. Det sker, at nogle kommer til at grine af sig selv.

Seneste afviklede demensprojekter på Sundhedsstyrelsens Demensrejsehold
Disse projekter har haft en varighed på 4 måneder og mellem 3-4 plejecentre har været involveret fra hver kommune 

  • Morsø Kommune - Kolding Kommune - Langeland Kommune - Brøndby Kommune - Silkeborg Kommune - Skive Kommune - Middelfart Kommune - Ballerup Kommune - Frederiksberg - Lemvig - Gribskov. Hertil forløb for plejecentre, der har fået påbud af tilsynsmyndighederne.

Seneste afviklede demensprojekter i egen kursusvirksomhed  - heraf genbestillinger 

  •  Frederikssund Kommune - SOSU H-skolen, Herlev - Ballerup Kommune - Morsø Kommune - Kolding Kommune 

Jeg tilbyder

  • Temadage - lederdage - ledersparring - tilsyn - kortere og længerevarende projekter samt foredrag og temadag for pårørende.
  • Endvidere uddannelsen til certificering af Marte Meo terapeut-uddannelsen og 6-dages grundkursus i Marte Meo Metoden med deltagerarbejde mellem kursusdagene.
     

 

 

 

 

©2013 Marte Meokontakt - Bistrupvej 49, 3460 Birkerød, Tlf.: 21206249 mail: jwaagner@hotmail.com